festlekar

Senaste inläggen

Av festlekar - 1 augusti 2014 16:09

Kräftskiva 2014


När är det egentligen kräftpremiär? Nu för tiden får vi äta kräftor året om, så ofta vi vill. Men den traditionella kräftskivan hör ju hemma i augusti. Fram till 1994 var det reglerat i lag under vilka tider på året man fick fiska kräftor och då inföll kräftpremiären den första onsdagen i augusti. Traditionell kräftpremiär 2014 är det alltså den 6 augusti.


 


3 festlekar till kräftskivan:

Frågesport till kräftskiva
Riktigt kul och klurigt quiz till kräftskivan! Frågorna har vitt skilda ämnen så som musik, film, historia, mat, litteratur och mycket mer - men ett gemensamt, de har alla en fyndig koppling till kräftor och kräftskiva! Gör kräftskivan lite extra rolig i år!
Beställ och ladda ner quizet>>


Sånghäfte till kräftskiva
Sångblad med de klassiska och andra roliga snapsvisor till kräftskivan! Bladen sätter du ihop till ett fint underlägg till varje plats. Matchande placeringkort medföljer.
Beställ och ladda ner sångbladen>>


Tipspromenad till kräftskivan
Kräftskiva! En tipspromenad speciellt för denna härliga augustifest. 16 frågor kretsar kring temat kräftor och allt som hör till. Fyndigt och roligt. Låt gästerna roa sig en stund på egen hand medan du tänder ljuslyktorna!
Läs mer och beställ tipspromenaden här>>


ANNONS
Av festlekar - 12 juni 2014 13:56

Sommaren är ändå de flestas favorittid och det är då vi är som mest aktiva och sociala. Har du inte någon gång gått förbi en fullpackad uteservering och funderat på var alla dessa människor är på vintern!? Så passa på att njut av sommaren och umgås så mycket du bara orkar med släkt och vänner. Festen, middagen eller grillkvällen blir extra minnesvärd med en kul festlek. Här är tre festlektips inför sommarens alla fester:

Sommarquiz 2014 - NYHET!
Sommar 2014! Här har du quizet som maxar sommarstämningen! Qiuzet är uppbyggt kring de älskade sommarlåtarna, och frågorna är roliga, fyndiga, aktuella och riktigt, riktigt somriga. Spotify spellista ingår. Förgyll grillkvällen eller sommarfesten med en riktigt rolig frågesport.
Läs mer och beställ sommarquizet här>>

Mordmysterium: Mord vid Midsommar - NYHET!
Tycker du om engelska "mysdeckare"? Då ska du bjuda dina gäster på en mordgåta i samma anda! Följ med och fira Midsommar på familjen Pamps sommarnöje. Här finns spöken som visar sig i den ljusa sommarnatten, intriger, kärlek, svek och inte minst - ett mystiskt mord begås! Vem är mördaren?
Läs mer och beställ mordmysteriet>>

 

Tipspromenad tema Sommar, sommar, sommar
En tipsrunda som passar utmärkt till sommarens alla fester, från sommarbröllopet till grillfesten. En tipspromenad som smakar päronsplit och ljuder av Tomas Ledin - och ger garanterad sommarkänsla! Du får 22 färdiga frågor, bara att sätta upp och aktiviteten till festen är fixad!
Beställ och ladda ner tipspromenaden>>
 

ANNONS
Av festlekar - 8 april 2014 12:47

 

4 påsktips:


Vinn hela dukningen till påsk!

Få gratis påskpyssel mallar här...

Läs mer om hur man gör en äggjakt för barnen i påsk

Påsken betyder normalt, mycket mat och härlig tid utomhus. Vill du ge släkt och vänner en anledning för att sträcka på benen och gå ut på en promenad -  ordna med en tipspromenad!
Här hittar du en färdig tipspromenad med temat påsk - perfekt festlek i påsktider...

Av festlekar - 28 februari 2014 13:56

Påsken är en av årets största högtider. I den kristna kyrkan är det faktiskt den största, och som vanligt har religiöst och profant firande blandats och påsken är en härlig blandning av traditioner och inte minst en längtan efter våren!

Här kan du läsa om påsktraditionerna dag för dag>>

Av festlekar - 24 januari 2014 15:27

Frågesport Melodifestivalen: Mello yello
Dags för Melodifestival! Tävla i musik även hemma i soffan med vårt härliga melodifestivalquiz - en garanterad stämningshöjare! Du får en spotifyspellista med 25 låtar, 50 frågor med varierad svårighetsgrad så att alla kan vara med samt svarsformulär och facit.
Beställ eller läs mer här>>


Vinterquiz
Ett riktigt roligt och fyndigt vinterquiz för after-ski eller som uppladdning till OS-hockeyn! Frågesporten har 21 roliga frågor, varav 6 musikfrågor förknippade med skidåkning, vinter, musik, film, vintersport - både sådan man tittar på och sådan man utövar och mycket mer. Kul och fyndigt!
Beställ här>>

 

 

Av festlekar - 13 november 2013 14:24

Visst är det kul att träffa sina vänner och umgås! Ofta drar vi kanske ut på att bjuda in till fest eller middag för att det ska fixas och planeras så mycket och tiden tryter. Ett tips är då att inte göra det så komplicerat. Det alla vill är ju egentligen att umgås - man behöver inte bjuda på en gourmetmiddag och städa i tre dagar innan festen. De färdiga festlekarna från grapevine.nu gör det dessutom enkelt att fixa en riktigt rolig fest utan att själv lägga en massa tid på att hitta på något roligt. Och ju roligare festlekar man har ju färre bryr sig om det är lite damm i hörnen... Bjud på något enkelt att äta, en soppa och ett nybakat bröd, elelr fixa ett knytkalas - det är kul för alla att få bidra och det brukar bli god mat i överflöd. Krydda med ett kul quiz som passar sällskapet och säsongen - och du har fixat en riktigt rolig fest! Grapevine.nu har massvis med roliga festlekar - quiz, frågesporter och mordgåtor är riktigt roliga sällskapslekar för vuxna. Det finns också skattjakter till barnens fester och barnkalas>>


Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ festlekar med Blogkeen
Följ festlekar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se